Světový pohár v lyžování FIS Masters Cup se vrací do Pece

12. únor 2017

Po loňském mimořádném Mistrovství světa kategorie Masters, které proběhlo ve Špindlerově Mlýně, se letos opět můžeme těšit na již 12. ročník Světového poháru této kategorie. Je naplánován na 4. a 5. března a pojede se tradičně v Peci pod Sněžkou na sjezdovkách Javor.

V sobotu 4.3. na Javoru III proběhne dvoukolový slalom a v neděli se pak v jednokolovém obřím slalomu na Javoru I utkají dvě mužské kategorie, mladší muži kategorie A a starší kategorie B, a také ženy za kategorii C. Aktuální sněhové podmínky jsou vynikající a měly by vydržet až do začátku března. Skvělou kondici tratí bude jako při předešlých ročnících zajišťovat SkiResort ČERNÁ HORA - PEC, který je spolu s městem Pec pod Sněžkou a hotelem Horizont významným partnerem této divácky atraktivní akce. V hotelu Horizont je většina účastníků nejen ubytována, ale proběhne zde i oblíbený společenský večer spojený s vyhlášením výsledků slalomu.


FIS Masters v Peci pod Sněžkou

Historie konání FIS Masters Cupu v Peci sahá až do roku 2008. Závodů se účastní muži i ženy ve věku 30 let+ ve věkových kategoriích odstupňovaných po 5 letech. V letošním ročníku se očekává účast minimálně 200 závodníků z 18 zemí světa včetně silného domácího zastoupení. Účast v závodech přijali reprezentanti z Austrálie, USA, ale třeba i z Kazachstánu. Roli mezinárodního technického delegáta pro letošní sezonu přijal bývalý československý reprezentant Miloslav Sochor, sám rodák a výrazná osobnost Pece pod Sněžkou.

„Doufáme, že se budeme těšit i z účasti předsedy FIS Masters, brazilce pana Stefana Arnholda. S počtem závodníků, kvalitou připravených tratí a celkovou organizací, s tím problém nemáme, vždy je však určitým rizikem kvalita počasí,“ říká za hlavního organizátora závodu jednatelka společnosti SJ SKI, s.r.o. Iva Kárníková a dodává „Základní informace zájemcům, kteří nebudou mít možnost se letos akce sami zúčastnit, opět přinesou celorepubliková i regionální media, která jsou již leta našimi významnými partnery. Je vidět, že tato akce mezinárodního rozměru zajímá nejen samotné sportovce, ale i širokou veřejnost.“


O FIS Masters Cup

Světový pohár FIS Masters Cup je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 10.000 aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem Mezinárodní lyžařské federace FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární.

Více informací na www.sjski.cz