Přehlídka chutí v Peci pod Sněžkou
16. listopad 2016
Gastronomické dny v hotelu Horizont tradičně zpestřují období před začátkem zimní sezóny v Peci pod Sněžkou, a to nejen hostům ubytovaným v Horizontu, ale zejména místním obyvatelům a návštěvníkům z regionu. Kuchařské umění a someliérské zkušenosti se budou vkusně doplňovat po celý třetí adventní víkend od pátku 9. do neděle 11. prosince, kdy proběhne již 11. ročník této akce.
Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer 10. prosince a je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola, Břeclav. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Karlem Průšou, jednatelem a hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.
Víkendové menu
Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované místním kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend.
"Gastronomické dny jsou pro mě zpestřením obvyklé práce a hlavně mě těší přímý kontakt s hosty. Jsem vždy zvědav na jejich okamžité pocity a dojmy. Příprava je sice náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to však velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii," říká Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont.
Degustační menu pro 11. Gastronomické dny hotelu Horizont
sobota 10. prosince 2016 v 19 hod
- Marinované plátky lososa zauzeného na třešňovém dřevě, zakápnuté limetkou a podávané s hočicovomedovým dipem Rulandské modré BLONDE 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku Chardonnay 2014, Gran reserva, Luis Felipe Edward, Chile
- Krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy Sauvignon 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku Torrontes CUMA 2015, Michel Torino, Argentina
- Frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem Ryzlink rýnský 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku Sauvignon blanc 2016, Peter Yealands Estate, Nový Zéland
- Vepřový bůček z mladého selátka konfitovaný s jablky a černým pivem a podávaný s lepenicí s kysaným zelím a škvarky Svatovavřinecké 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku Cabernet Sauvignon Black label 2014, Silverbooom , JAR
- Čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem Dornfelder SWEET 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku Late Harvest 2013 ( Sauvignon blanc/Gewürtztraminer), Tarapaca, Chile