Kvalitní burčák a vína z moravy přilákaly k Máchovu jezeru téměř 2500 návštěvníků

28. srpen 2016

V neděli 28. srpna se v areálu hotelu Port již popáté konalo Vinobraní u Máchova jezera a zábavné odpoledne pro děti.

Za kvalitním burčákem i víny z Chateau Valtice a Vinařství Kovacs a skvělou zábavou dorazilo do areálu hotelu Port v průběhu odpoledne téměř 2500 návštěvníků. Tradičně větší zájem byl o bílý burčák, kterého se prodalo 1000 litrů. Ten byl letos z odrůdy Muškát moravský a hrozny na něj vinaři z ChateauValtice sklidili v obci Dolní Dunajovice na viniční trati Kraví hora. V optimální formě však byl i růžový burčák z odrůdy Svatovavřinecké z Valtic, z viniční tratě Za humny. Toho se prodalo celkem 500 litrů. V obou případech šlo o všechen burčák, který valtičtí k Máchovu jezeru dovezli a zcela ideálně se doprodal ve večerních hodinách. Kromě burčáků si návštěvníci užívali i vybraných vín. Mimo těch z tradičních odrůd se velkému zájmu těšil i Tramín žlutý, unikátní odrůda, kterou mají v České republice jen ve vinařství Chateau Valtice. Z pódia až do večerních hodin zněla vedle cimbálové muziky Fjertůšek také místní kapela Vosty Band a pohodovou atmosféru podpořilo i nádherné skoro tropické počasí.

"Máme velkou radost, že se z Vinobraní u Máchova jezera stává pěkná tradice, a že se každým rokem těší většímu zájmu. Pro nás to je symbolické rozloučení s hlavní letní sezónou, které si rádi užíváme společně s našimi sousedy, hosty a partnery z okolí i z daleka." řekl Vladimír Bureš, ředitel hotelu Port.

Největší výletní loď Máchova jezera Máj provezla, při celkem šesti vyhlídkových plavbách, více než 1000 pasažérů a letos poprvé se na její palubě naléval burčák. Nejen děti si vychutnávaly mražené ovocné speciality značky Dione od českých mrazíren Agrimex a chutné občerstvení v průběhu celé akce zajišťoval tým hotelu Port.

A zábava čekala samozřejmě i na děti. Velké dětské soutěže se zúčastnilo celkem 387 dětí a ceny vyhrával opravdu každý. Velký úspěch mělo divadelní představení Drakopohádky s navazující tančírnou pro děti. Herci představení v rámci odpoledne zahráli hned dvakrát.

Hlavní organizátor Vinobraní u Máchova jezera, hotel Port, spolu se svými partnery, Chateau Valtice, Regata Máchovo jezero a Agrimex již nyní připravuje další ročník tohoto krásného rozloučení s létem a s předstihem na něj všechny srdečně zve.